Flaka Surroi

Mishmashi 18 shtator 2018 08:05

Ky Kuvend, më i keqi që kemi pasur ndonjëherë, nuk do të duhej të vazhdonte (mos)punën dhe do të duhej të shpërndahej. Por jo pa i vendosur vijat e kuqe, dhe bile një hije të...

Kosova, ky teatër tragjikomik 11 shtator 2018 08:11

Kosova është qëmoti një teatër, herë i kukullave, herë i aktorëve amatorë që pretendojnë se marrin vesh politikë dhe se e dinë nga na kanë nisur. Po t'i kishin luajtur rolet...

Qe pse s'po na pëlqen 04 shtator 2018 09:48

Veprimi irracional dhe i papërgjegjshëm i dikujt që vuan nëse nuk është në qendër të vëmendjes na ka nisur rrugës së theqafjes. Është irracional për shkak se është...

Krahu i turpit 28 gusht 2018 07:59

Luftën e kanë devalvuar deri në fund të pusit. Nuk kanë më pse të krenohen se kanë luftuar, meqë po pranojnë të barazohen me hajna përnjëmend dhe me mashtrues ordinerë...

E vërteta neveritëse 21 gusht 2018 08:55

Pa u pastruar Kosova nga zyrtarë mashtrues, veteranë të rremë, nga gllabërues skemash, nga politikanë diletantë, nuk ka ecje përpara. Do të ketë rrëshqitje edhe më të thellë...

Kasaveti 14 gusht 2018 08:38

Dy jetë të shuara janë viktima të mungesës së sundimit të ligjit në këtë shtet, sundim ligji i cili qëllimisht u ndrydh e ngufat për shkak se ashtu vendosi kasta politike. Për shkak se...

Komandanta pa ushtarë 07 gusht 2018 07:55

Kjo Kosovë e mjerë është e këtillë çfarë është, për shkak se ka shumë komandanta e pak ushtarë. Kosova ende, edhe pas 20 vjetësh, nuk kupton se asnjë ushtri nuk mund...

Mblidhni mendtë 31 korrik 2018 08:04

Ajo që duhet tash urgjentisht është që të mblidhen së paku tri koka të mençura (e besoj gjenden në këtë lëmsh) e të merren vesh se duhet një ekip; duhet një platformë;...

Patetiku 24 korrik 2018 07:55

Thaçi, duke e imituar Vuçiqin, me zë patetik tregon se marrëveshja do të jetë shumë e vështirë dhe e dhimbshme. Ai i vetmi e di, për shkak se vetëm ai e di se çfarë koncesionesh...

Pa fije turpi 17 korrik 2018 07:46

E se ne kosovarët kemi dëshmuar se nuk e duam vendin tonë sa duhet -- nuk ka nevojë për shumë analizë. E besoj se jemi ndër shtetet më të spikatura për dashurinë që politikanët...

Bashkëfajtorët e krimit 10 korrik 2018 08:03

Opozita, e këtillë çfarë është, kryesisht e kotë, i ka lënë të gjitha në duart e një Qeverie zhvatëse, së cilës nuk mundet t'ia ndalojë asnjë send....

Vijat e kuqe që nuk janë 03 korrik 2018 08:11

Atë që e ka përshkruar Këshilli i BE-së në konkluzionet e veta për Kosovën, është ftesë për ndryshimin e Kushtetutës për ta akomoduar kërkesën e serbëve për...

Privatizuesit 26 qershor 2018 07:55

Kampionati Botëror i Futbollit po aq sa është i mirë, aq është edhe i keq - për shkak se derisa krejt po dalldisemi pas topit, privatizuesit e Kosovës po vazhdojnë me agjendën e tyre. Kur të...

Republika e festave 19 qershor 2018 08:08

Kosova nuk ka fuqi motorike që nxjerr në rrugë pakënaqësinë. Kemi një papërgjegjësi totale të deputetëve, një amulli te partitë politike kalkulante dhe një shoqëri civile...

Miniera e pafund e arit 12 qershor 2018 08:42

Deri tash për rrugën e Shkupit janë paguar rreth 540 milionë euro apo afro 90% të vlerës së kontratës. Në mars kishin përfunduar 82% e punëve të përcaktuara sipas kontratës. Pra,...

Skemat klienteliste 05 qershor 2018 07:58

Shumë ironike kjo puna e jonë. Njerëzit sikur Thaçi na e bënë paçavure shtetin, hala pa e formuar mirë. Na e kanë krijuar një sistem klientelist, ku një grusht badihavxhinjsh politikë,...

Absurdistan 29 maj 2018 08:06

Vakuumin që po e krijon Kuvendi po e nxit Thaçi, i cili do që të sigurohet se derisa të jetë kryenegociator, Specialja të mos e prek fare. Ndërkohë do të thotë se marrëveshja do të...

Shtet fusnotë 22 maj 2018 08:01

Sa më shumë që mendoj për punën e kësaj fusnote aq më shumë më vjen ideja se edhe nuk e kanë pasur keq kur na e kanë imponuar. Porse teksti shpjegues do të mundë të...

Nebulozat 15 maj 2018 08:07

Serbia e mençur do ta shfrytëzojë secilën mundësi që ka për të na kafshuar, e për të na e gllabëruar një copë sovraniteti aty-këtu. Do ta shfrytëzojë, siç ka...

Në pritje të zgjedhjeve të reja 08 maj 2018 08:07

Se a do të ketë sukses Kuvendi t'ia çimentojë përgjegjësinë e negociatave Haradinajt, mbetet të shihet. Por, pikërisht ky vendim mund t'i sjellë zgjedhjet e reja. Sepse Thaçi nuk...