Botë

BE-ja do t’i ndajë 2 miliardë euro për Ukrainën

Foto: Associated Press/AP
 

Ministrat e jashtëm të Bashkimit Evropian janë pajtuar për të ndarë një pako ndihmëse prej 2 miliardë eurove, me qëllim që të blihen predha artilerie, të nevojshme për Ukrainën në luftë me Rusinë.

Siç raportoi mediumi francez AFP, ministrat u dakorduan të hënën në Bruksel që të nisin një iniciativë të përbashkët që t’ia sigurojnë Ukrainës të paktën 1 milion predha deri në vitin e ardhshëm si dhe t’i rimbushë rezervat.