Botë

BE-ja miraton kufirin e sipërm të çmimit për derivatet ruse

 

Këshilli i Bashkimit Evropian vendosi të shtunën dy çmime më të larta për produktet e naftës me origjinë ose të eksportuara nga Rusia, shkruan European Justice.

Kufiri i parë i çmimeve për produktet e rafinuara, të cilat tregtohen me zbritje në krahasim me naftën bruto, është vendosur në 45 dollarë për fuçi dhe kufiri i dytë i çmimit për produktet e rafinuara është vendosur në 100 dollarë për fuçi.