Botë

Dy mësueset që sakrifikuan jetën për t’i shpëtuar nxënësit e tyre në Teksas

 

"Ne kemi një vit të mrekullueshëm përpara nesh!", janë fjalët e shkruara nga mësuesja e klasës së katërt, Eva Mireles, 44 vjeç, në fillim të vitit shkollor, e cila tani nuk jeton më.

Të enjten, që do të ishte edhe dita e fundit e shkollës, ajo dhe mësuesja tjetër Irma Garcia 48 vjeç, duhej të bënin gati klasën e tyre të përbashkët në “Robb Elementary” në qytetin e vogël të Texasit, Uvaldes dhe të përgatiteshin për pushimet verore.