Botë

Për herë të parë ndonjëherë, aktivizohet Forca e Reagimit të NATO-s

 

Për herë të parë ndonjëherë, Forca e Reagimit të NATO-s është aktivizuar si një masë mbrojtëse në përgjigje të pushtimit të vazhdueshëm të Rusisë në Ukrainë.

Komandanti Suprem i Aleatëve të NATO-s, gjeneral Tod Wolters, aktivizoi forcën shumëkombëshe të përbërë nga forcat tokësore, ajrore, detare dhe të operacioneve speciale nga aleatët që mund të vendosen shpejt në mbështetje të aleancës së NATO-s.