Botë

Kremlini jep më shumë detaje mbi propozimin për takim me Ukrainën

 

Zëdhënësi i Kremlinit, Dmitry Peskov, dha më shumë detaje të premten në lidhje me një propozim të dalë më herët gjatë ditës për dërgimin e përfaqësuesve në kryeqytetin bjellorus Minsk për të biseduar me Kievin, duke pretenduar se pala ukrainase ishte kundërpërgjigjur me një propozim për t'u takuar në Varshavë dhe më pas kishte hequr dorë nga kontaktet.

"Putin telefonoi menjëherë presidentin Alexander Lukashenko dhe ranë dakord që pala bjelloruse dhe presidenti do të bënin gjithçka për të organizuar sa më mirë ardhjen e delegacioneve dhe për të garantuar sigurinë e tyre - ky element është gjithashtu i rëndësishëm tani - dhe kushtet për zhvillimin e këtyre negociatave drejtpërdrejt", tha Peskov në një telefonatë me gazetarët.