Botë

Armiqtë po bëhen bashkë kundër Bidenit

Presidenti Joe Biden po përballet me një seri krizash dhe pikash të nxehta globale të dallueshme, por të ndërlidhura, me armiqtë e SHBA-së që rreshtohen për të testuar aftësinë e një lideri nën presion dhe ndjenjën e tyre se Shtetet e Bashkuara janë fuqi globale në tërheqje, shkruan televizioni amerikan CNN.

 

Biden mori vendim duke vënë deri në 8.500 trupa në gjendje gatishmërie për të nxituar në Evropën Lindore për të kundërshtuar lëvizjen e Kremlinit për ta detyruar SHBA-në të largohet nga krahu i saj perëndimor. Por lufta e tij e nervave me presidentin rus, Vladimir Putin, i cili po mban peng Ukrainën në një përpjekje për të rikthyer zgjerimin e Perëndimit pas Luftës së Ftohtë, është larg nga dhimbja e tij e vetme e kokës për çështje globale

Presidenti Joe Biden po përballet me një seri krizash dhe pikash të nxehta globale të dallueshme, por të ndërlidhura, me armiqtë e SHBA-së që rreshtohen për të testuar aftësinë e një lideri nën presion dhe ndjenjën e tyre se Shtetet e Bashkuara janë fuqi globale në tërheqje, shkruan televizioni amerikan CNN.

Biden mori vendim duke vënë deri në 8.500 trupa në gjendje gatishmërie për të nxituar në Evropën Lindore për të kundërshtuar lëvizjen e Kremlinit për të detyruar SHBA-në të largohet nga krahu i saj perëndimor. Por lufta e tij e nervave me presidentin rus, Vladimir Putin, i cili po mban peng Ukrainën në një përpjekje për të rikthyer zgjerimin e Perëndimit pas Luftës së Ftohtë, është larg nga dhimbja e tij e vetme e kokës për çështje globale.