Botë

Mesazhet e servilitetit për Kurzin

Në fillim i ngritur në qiell si politikan model, Sebastian Kurzi dha dorëheqje në fundjavë pas hetimeve për përfshirje në një aferë korrupsioni. Dokumentet nga hetimi tregojnë se kishte një sistem alla-mafioz, që përfshinte liderë politikë dhe kurdisje mediatike për vite me radhë, shkruan gjermania “Der Spiegel” në shkrimin e gjatë, në të cilin sjell edhe biseda e mesazhe telefonike të politikanëve të përfshirë në skandal. “Koha Ditore” sjell sot pjesën e tretë të hulumtimit të gjatë

 

Në fillim i ngritur në qiell si politikan model, Sebastian Kurzi dha dorëheqje në fundjavë pas hetimeve për përfshirje në një aferë korrupsioni. Dokumentet nga hetimi tregojnë se kishte një sistem alla-mafioz, që përfshinte liderë politikë dhe kurdisje mediatike për vite me radhë, shkruan gjermania “Der Spiegel” në shkrimin e gjatë, në të cilin sjell edhe biseda e mesazhe telefonike të politikanëve të përfshirë në skandal. “Koha Ditore” sjell sot pjesën e tretë të hulumtimit të gjatë

Fokusi i prokurorëve të shtetit mbi kancelarin Sebastian Kurz do të thotë se njëri prej këshilltarëve të tij më besnik, Thomas Schmid, edhe njëherë e gjen veten në qendër të vëmendjes.

45-vjeçari nga Tiroli ka bërë paraqitje në disa hetime që kanë të bëjnë me ÖVP-në e Kurzit, të cilat filluan pas publikimit të videos së famshme të Ibizas. Përveç Kurzit, edhe disa anëtarë të tjerë të ÖVP-së janë nën llupë: përfshirë ministrin e financave, Gernot Blümel dhe dy paraardhësit e tij: zëdhënësin e partisë për çështjet juridike, ish-zëdhënësi i partisë, ish-ministri i drejtësisë dhe një zyrtar i lartë i Ministrisë së Drejtësisë, i cili është suspenduar.