Botë

Shtypje për vdekje, dehidrim e tmerrim: Kaosi i evakuimit në Kabul

 

Turmat e afganëve janë shtuar gjatë së shtunës përreth mureve të aeroportit të fortifikuar, duke nxitur shtypjen e disa prej tyre nën panik. Ushtarët britanikë janë shtrënguar t’u ofrojnë ndihmë të lënduarve nga shtypja dhe kanë mbuluar trupat e atyre që kishin vdekur si pasojë e lëndimeve. Nuk është bërë i ditur numri i të vdekurve me këtë rast. Por, për t’i parandaluar vdekjet dhe lëndimet e mëtejme, trupat i tërhoqën njerëzit nga turmat dhe u ofruan ujë për t’u freskuar

Ushtarët britanikë që tërheqin njerëz nga turma kaotike midis disa trupave të pajetë mbuluar me çarçafë të bardhë. Shtypje, dehidrim dhe tmerrim.

Pamje të tilla nga zona përreth aeroportit të Kabulit në Afganistanin e kontrolluar prej talebanëve janë shfaqur të shtunën në fokusin e kamerës së televizionit amerikan “Sky News”, duke e portretizuar përpjekjen e dëshpëruar dhe kaotike të qytetarëve për ikje.