Botë

“Pasaportat e vaksinës” nxisin rezistencë në Evropë

Në Francë dhe Itali, demonstratat kundër kartave të vaksinave ose kufizimeve të viruseve në përgjithësi po bashkojnë aleatë të ndryshëm, shpesh nga ekstremet politike

(AP) - Thirrjet "Liri!" kanë bërë jehonë nëpër rrugët dhe sheshet e Italisë dhe Francës ndërsa mijëra qytetarë shprehin kundërshtimin e tyre ndaj planeve për të kërkuar karta vaksinimi për aktivitetet normale shoqërore, të tilla si ngrënia në restorante, vizita muzeve ose hyrja në stadiumet sportive.

 

“Ne po krijojmë një pabarazi të madhe midis qytetarëve", tha një protestues në Verona, i cili e identifikoi veten vetëm si Simone, sepse tha se kishte frikë për jetesën e tij. “Ne do të kemi qytetarë të klasit të parë, të cilët mund të kenë qasje në shërbimet publike, teatër, jetën shoqërore dhe qytetarë të klasit të dytë, të cilët nuk munden. Kjo gjë ka çuar në aparteid dhe Holokaust”

(AP) - Thirrjet "Liri!" kanë bërë jehonë nëpër rrugët dhe sheshet e Italisë dhe Francës ndërsa mijëra qytetarë shprehin kundërshtimin e tyre ndaj planeve për të kërkuar karta vaksinimi për aktivitetet normale shoqërore, të tilla si ngrënia në restorante, vizita muzeve ose hyrja në stadiumet sportive.

Udhëheqësit në të dy vendet i shohin kartat, të quajtura "Pasaporta e gjelbër" në Itali dhe "Pasaporta shëndetësore" në Francë, si të nevojshme për të rritur normat e vaksinimit dhe për të bindur të pavendosurit.