Botë

UNICEF: 160 milionë fëmijë dhe adoleshentë punojnë në të gjithë botën

FOTO: AP
 

Sipas raportit më të fundit të UNICEF, janë 160 milionë fëmijët dhe adoleshentët në të gjithë botën, të cilët punojnë për shkak të varfërisë. Një fenomen që shënon rritje si pasojë edhe e pandemisë së COVID-19.

Sipas raportit vlerësohet se pandemia ka shkaktuar varfëri në 108 milionë persona dhe familjet e tyre. Në këto rrethana rreziku është që njerëzit t’i drejtohen punësimit të të miturve si një strategji mbijetese.