Botë

“Po”-ja nga OBSH-ja, fitore për diplomacinë kineze të vaksinave

Vendet e varfra që janë në garë për sigurimin e vaksinave kundër koronavirusit tani e kanë edhe një opsion në dispozicion, ndërsa reputacioni i Kinës si një superfuqi shkencore në ngritje të premten veç ka marrë një shtysë madhore.

 

Megjithëse është vlerësuar një veprim që mund ta hapë rrugën për furnizimin me vaksina ndaj COVID-19 për vendet më të varfra, ekzistojnë dyshime nëse Kina mund ta jetësojë këtë pritshmëri. Kjo pasi vendimi nga trupi më i madh shëndetësor në botë është marrë në kohën kur zyrtarët kinezë kanë njoftuar për mungesa të brendshme

Vendet e varfra që janë në garë për sigurimin e vaksinave kundër koronavirusit tani e kanë edhe një opsion në dispozicion, ndërsa reputacioni i Kinës si një superfuqi shkencore në ngritje të premten veç ka marrë një shtysë madhore.

Kjo pasi Organizata Botërore e Shëndetësisë e ka cilësuar njërën prej vaksinave kineze, të zhvilluar nga kompania “Sinopharm”, si të sigurt dhe të besueshme për luftimin e virusit.