Botë

Netanyahu po përballet me afatin përfundimtar për të formuar koalicionin qeverisës

Foto: AP
 

Kryeministri i Izraelit, Benjamin Netanyahu, sot e ka afatin përfundimtar për të formuar koalicionin qeverisës, përndryshe përballet me mundësinë që partia e tij Likud të shkojë në opozitë për herë të parë pas 12 vjetëve, raporton agjencia AP.

Netanyahu ka dështuar të sigurojë shumicën parlamentare që nga zgjedhjet më 23 mars. Përkundër takimeve të vazhdueshme me shumë parti rivale dhe një kontaktim të paprecedent me liderin e partisë së vogël Islamiste Arabe, Netanyahu nuk ka qenë në gjendje të arrijë marrëveshje brenda afatit katërjavorë.