Botë

BE-ja sjell vaksinat në Ballkan pas Kinës dhe Rusisë

BE-ja sjell vaksinat në Ballkan pas Kinës dhe Rusisë
Foto: AP
 

Bashkimi Evropian ka filluar shpërndarjen e vaksinave të financuara nga BE-ja në Ballkan të martën.

Komisioni Evropian muajin e kaluar deklaroi se 651,000 doza të Pfizer/BioNTechut do të shpërndahen në Kosovë, Shqipëri, Bosnjë, Maqedoninë e Veriut, Malin e Zi dhe Serbi për disa javë nga maji deri në gusht. Vaksinat janë financuar nga një paketë prej 70 milionë eurosh e miratuar nga Komisioni në dhjetor.