Botë

Kriza në hije e BE-së

Kriza në hije e BE-së

Diplomatët dhe zyrtarët flasin hapur se CDU-ja e Gjermanisë tani është më e dobët sesa pesë vjet më parë. Sipas tyre, tani duket një parti krejt tjetër

 

Diplomatët dhe zyrtarët flasin hapur se CDU-ja e Gjermanisë tani është më e dobët sesa pesë vjet më parë. Sipas tyre, tani duket një parti krejt tjetër

Ka qenë pjesë e pandashme e jetës në Gjermani për 16 vjet. Mirëpo tani, stabiliteti politik që e ka gëzuar vendi për aq kohë të gjatë nën drejtimin e Angela Merkelit po merr fund, teksa po përgatitet të largohet nga pozita e kancelares.

Në një raport special, televizioni amerikan CNN shkruan se deri në muajt e fundit konsensusi ishte se pavarësisht dorëheqjes dhe mundësisë që pasardhësi i saj të garojë në zgjedhjet federale të shtatorit, Unioni kristiandemokrat i Merkelit dhe partia simotër, Unioni kristian socialdemokrat (CSU) në Bavari, do të ishin forcë dominuese në politikën gjermane.