Botë

Bideni ndan 1,7 miliardë dollarë për të luftuar variantet e COVID-19

Bideni ndan 1,7 miliardë dollarë për të luftuar variantet e COVID-19
Foto: AP
 

Administrata e presidentit Joe Biden ka bërë të ditur të premten se do të investojë 1.7 miliardë dollarë në Qendrën Amerikane për Kontroll të Sëmundjeve dhe Parandalim, për të ndihmuar në luftën kundër varianteve të COVID-19, të cilat po përhapen me shpejtësi të madhe në SHBA.

Investimi do të jetë pjesë e Planit amerikan të Shpëtimit të Bidenit, në vlerë prej 1.9 trilion dollarë dhe do të merret me hetimin dhe monitorimin e varianteve të reja, është bërë e ditur nga Shtëpia e Bardhë.