Botë

Italia ia bllokon vaksinat Australisë, në përshkallëzimin e ri të situatës

 

Veprimi italian, që përfshin 250.000 doza të vaksinave, përbën intervenimin e parë të tillë nën skemën kundërthënëse të autorizimit të eksportit nga BE-ja, të zbatuar në janar, por të papërdorur deri më tani

Romë, 4 shkurt (AP) – Italia ka aktivizuar të enjten kompetencat e Bashkimit Evropian për ta bllokuar dërgesën e 250.000 dozave të vaksinës antiCOVID-19 për Australinë, në përshkallëzimin e ri dramatik të përplasjes midis bllokut evropian dhe gjigantit farmaceutik “AstraZeneca”.

Paola Ansuini, zëdhënëse e kryeministrit italian, Mario Draghi, ka konfirmuar masën, duke shtuar se Italia dhe Komisioni Evropian janë dakorduar rreth veprimit. Veprimi italian përbën intervenimin e parë të tillë nën skemën kundërthënëse të autorizimit të eksportit nga BE-ja, të zbatuar në janar, por të papërdorur deri më tani.