Botë

Burgu i internimit të Navalnyt, aty ku “personaliteti deformohet”

Foto: AP

Alexei Navalny, politikani opozitar rus, do ta shërbejë dënimin e tij me burgim në një qendër internimi që ka marrë namin e zi shkaku i masave të ashpra disiplinore që duken të rënda edhe për standardet ruse.

 

“Kolonia Ndëshkuese Nr.2 është burgu ‘më i kuq prej të kuqve’”, ka thënë avokatja Maria Eismont, e cila i përfaqëson ish-të burgosurit e kësaj qendre, duke folur për “Open Media”, një ueb-faqe opozitare e lajmeve. “Gjithçka aty është bërë asisoj që një person ta ndiejë varësinë e tërësishme të rojës”, ka thënë ajo. E në të këtilla kushte, sipas Dmitri Dyomushkinit, një politikan nacionalist që ka vuajtur dënimin në koloni, “iu deformohet personaliteti”

Alexei Navalny, politikani opozitar rus, do ta shërbejë dënimin e tij me burgim në një qendër internimi që ka marrë namin e zi shkaku i masave të ashpra disiplinore që duken të rënda edhe për standardet ruse.

Vendimi i Rusisë për ta transferuar Navalnyn në një burg të njohur gjithmbarshëm për trajtimet abuzive të të dënuarve u mor ndërkohë që Kremlini po ballafaqohet me kritika të shtuara ndërkombëtare për ndëshkimin, si dhe tentativë vrasjen e Navalnyt gjatë verës së shkuar.