Botë

Trenat mes Britanisë së Madhe dhe Evropës pranë kolapsit

Trenat mes Britanisë së Madhe dhe Evropës pranë kolapsit
 

Kompania e hekurudhave në Francës është alarmuar rreth së ardhmes së shërbimit të njohur “Eurostar”, që lidh Britaninë e Madhe me Evropën. Shërbimi i hekurudhave është dëmtuar rëndë nga ndalimet e udhëtimeve shkaku i pandemisë, por edhe nga BREXIT-i.

Jean-Pierre Farandou, shef i kompanisë që ka në pronësi 55 për qind të aksioneve në Eurostar, ka thënë se situata është kritike.