Botë

Damka që rëndon mbi “fëmijët e ISIS-it”

Fotot: Reuters

Të përjashtuar, përgojuar e nganjëherë edhe krejtësisht të braktisur: ky është çmimi i rëndë që paguajnë me mijëra fëmijë në Irak, të cilët konsiderohen të jenë fryte të militantëve të dyshuar të Shtetit Islamik.

 

Më të vegjlit, të cilët konsiderohen të jenë fryte të militantëve të dyshuar të Shtetit Islamik, mbesin të papajisur me dokumente zyrtare civile në Irak. Por më shumë se kaq, ata e paguajnë çmimin e të cilësuarit si “fëmijë të ISIS-it”, duke u përjashtuar nga shoqëria, duke u përgojuar dhe jo rrallëherë edhe duke u braktisur nga vetë nënat e tyre

Të përjashtuar, përgojuar e nganjëherë edhe krejtësisht të braktisur: ky është çmimi i rëndë që paguajnë me mijëra fëmijë në Irak, të cilët konsiderohen të jenë fryte të militantëve të dyshuar të Shtetit Islamik.

Në kampin Hassan Sham për personat e zhvendosur në veri të Irakut, Aisha pesëvjeçare, babai i së cilës ishte zhdukur pasi t’i ishte bashkuar Shtetit Islamik, po e bezdiste pa ndalim të ëmën e saj, për shkak se donte të shkonte në shkollë.