Botë

Bashkëpunimi Izrael-Emirate do të përfshijë edhe udhëtimet pa vizë mes tyre

Bashkëpunimi Izrael-Emirate do të përfshijë edhe udhëtimet pa vizë mes tyre

Izraeli ka mirëpritur për herë të parë në histori Emiratet e Bashkuara Arabe në territoret e tij për t’u bërë pjesë e një takimi ku do të nënshkruhen disa marrëveshje konkrete mes dy vendeve. Një nga marrëveshjet bazë që do të përfshijë ky bashkëpunim është lëvizja e lirë e qytetarëve mes Izraelit dhe Shteteve Arabe.

“Stafi im më kishte shkruar disa rreshta të cilat fillonin duke thënë ‘sot jemi dëshmitarë të historisë’ dhe unë thashë absolutisht jo! Sot ne jemi duke e bërë historinë. Ne po e bëjmë historinë në atë mënyrë që do qëndrojë për breza me radhë. Kjo është vizita e parë zyrtare e Emirateve të Bashkuara Arabe në Izrael. Është hera e parë që nga nënshkrimi i marrëveshjes për paqe në Shtëpinë e Bardhë, që qeveria e Izraelit dhe Emirateve të Bashkuara Arabe nënshkruajnë një marrëveshje konkrete bashkëpunimi”, deklaroi kryeministri izraelit Benjamin Netanyahu.