Botë

Në qershor, SHBA-ja shënoi deficitin më të madh në histori

Në qershor, SHBA-ja shënoi deficitin më të madh në histori

Qeveria e SHBA-së, e përballur me rritjen e numrit të të infektuarve me koronavirus dhe me pasojat ekonomike shkaku i pandemisë, ka njoftuar se në qershor ka shënuar deficitin më të madh në gjithë historinë e saj në vlerë prej 864 miliardë dollarësh. Ky deficit është më i madh edhe se ai vjetor që SHBA-ja ka regjistruar gjatë historisë së saj, ka njoftuar VOA.

Ky deficit ka ardhur pasi Shtëpia e Bardhë dhe Kongresi kanë miratuar shumë të mëdha parash për programe humanitare në luftën kundër koronavirusit. Po ashtu, kësai i ka kontribuar shumë edhe rreth 40 milionë amerikanë që kanë humbur vendet e punës.