Qyteti aziatik që kujdeset për të gjithë

Qyteti aziatik që kujdeset për të gjithë

21 May 2017 06:30

Me një popullatë prej 26 milionë banorësh, Delhi është përshkruar si një mikrokosmos i Indisë që përmban ngjyrime të kulturave, feve dhe traditave të shumta të shtetit.

Tregtia globale, pushtimet dhe kolonizimet e kanë bërë qytetin një prej multikulturorëve në botën mbarë, Reuters, transmeton “Koha Ditore”. Ndërsa banorët, të cilët i përshtaten kësaj kultura gjithnjë në ndryshim – njihen si pasues të “dilliwalas”, term ky me të cilin ata vetë identifikohen e që e ka origjinën nga fraza “Dillwalo ki Dilli”, vendi ku jetojnë njerëzit me zemër të madhe.

Qytet i ahengjeve të mira

Ky diversitet ua lehtëson atyre që ta gjejnë vetë vendin e tyre.

“Atmosfera e Delhit i ngjan së tepërmi aromës së një dyqani të kafesë kualitative”, thotë Mishchal Dua nga New Delhi, një territor ky përbrenda Delhit më të madh dhe kryeqytetit të Indisë. “Mund të ndieni erën e shumë gjërave që në minutën e parë që hyni dhe ju mbetet juve që të zgjidhni cilën e dëshironi” ... (më gjerësisht lexoni sot në “E Diela me Koha Ditore”)

Gazetën Koha Ditore mund ta lexoni edhe online. Këtu mund të gjeni sqarimin se si mund të abonoheni.

© KOHA

Komentet

Shto koment

Të ngjashme