Botë

SHBA: Bashkëpunimi Rusi-Serbi u rrit me ardhjen e Vuçiqit në pushtet

SHBA: Bashkëpunimi Rusi-Serbi u rrit me ardhjen e Vuçiqit në pushtet
 

Marrëdhëniet dyaplëshe ushtarake midis Serbisë dhe Rusisë kanë qenë të vogla përpara se Partia Përparimtare Serbe e presidentit Aleksandar Vuçiq të merrte pushtetein në Serbi në vitin 2012, thekson një raport i Departamentit amerikan të Mbrojtjes, i siguruar nga Radio Evropa e Lirë.

Sipas raportit, Partia Përparimtare Serbe ka ndërmarrë hapa për të rritur marrëdhëniet e saj ushtarake me Rusinë, gjë që ka rezultuar me nënshkrimin e një marrëveshjeje zyrtare për bashkëpunim në mbrojtje, në nëntor të vitit 2013.