Botë

Disa fakte pёr Grenlandёn

Disa fakte pёr Grenlandёn

Grenlanda ndodhet pothuajse në Polin e Veriut dhe Donald Trump do ta blejë ishullin arktik. Kjo tashmë dihet. Por a e dini, se amerikanët kanë dashur ta blejnë edhe më parë Grenlandën? E që atje dikur ka pasur pyje?

Sado absurde tingëllon, që Donald Trump do ta blejë Grenlandën, në fakt kjo ide nuk është edhe fort e gabuar. Edhe një herë tjetër një president i SHBA-së ka dashur ta blejë Grenlandën: Harry Truman, pas Luftës së Dytë Botërore, për 100.000 dollarë. Edhe atëherë qeveria daneze pati refuzuar.