Botë

Toka e beqarëve pa ujë

Toka e beqarëve pa ujë
 

Ram Hetu ishte i sigurt se propozimi i tij i gjashtëmbëdhjetë më në fund ta bënte atë me një nuse. Ama nuk e bëri. Dështoi sërish, sikur në të gjitha përpjekjet e mëhershme për ta gjetur një partnere të jetës në rajonin indian Bundelkhand, aty ku për vite të tëra thatësirat dhe mungesa e ujit kanë përcaktuar fatin e martesave.

Pusetat janë shteruar kudo në këtë rajon gjysmë të tharë, me shirat e pakta që kanë detyruar disa fshatarë që të ecin me kilometra për të gjetur ujë dhe të tjerët që të emigrojnë në qytete të tjera, në kërkim të punës, me prishjen e të korrave.