Botë

Rritet numri i sulmeve seksuale në ushtrinë amerikane

Rritet numri i sulmeve seksuale në ushtrinë amerikane
Foto: EPA
 

Pentagoni bëri të ditur se numri i sulmeve seksuale në ushtrinë amerikane është rritur për gati 38% në vitin 2018, krahasuar me dy vjet më parë.

Departamenti amerikan i Mbrojtjes tha se një anketë anonime në ushtri ka nxjerrë në pah se 20,500 shërbyes meshkuj dhe femra kanë përjetuar një lloj të sulmit seksual vitin e kaluar, krahasuar me 14,900 në vitin 2016.