Botë

Plani i Trumpit nuk përfshin bashkimin e Jordanisë dhe Palestinës

Plani i Trumpit nuk përfshin bashkimin e Jordanisë dhe Palestinës

Arkitekti i një plani amerikan ende të fshehtë, për t’i dhënë fund konfliktit izraelito-palestinez, reagoi të mërkurën në Twitter, për të zbuluar një element që nuk do të jetë pjesë e projektit, një konfederatë me Jordaninë fqinjë.

I dërguari i presidentit Donald Trump, Jason Greenblatt shkroi të premten “False”, për raportimet se propozimi do t’i jepte një pjesë të shkretëtirës së Sinait, Egjiptit, në enklavën e afërt palestineze të Gazës, e cila qeveriset nga islamistët Grupi Hamas.