Botë

Nisin hetimet për shkakun e zjarrit në “Notre Dame”

Nisin hetimet për shkakun e zjarrit në “Notre Dame”
 

Zjarrfikësit kanë vazhduar që të hedhin ujë mbi rrënojat e shkrumbuara të “Notre Damet” të martën në mëngjes pasi që flakë të rrëmbyeshme e kapluan këtë katedrale gotike në zemër të Parisit, ndërkohë që hetuesit ende nuk e kanë përcaktuar shkakun e zjarrit.

Qindra zjarrfikës kanë qenë të angazhuar për shuarjen e zjarrit, që përfshiu çatinë e kësaj katedrale të shekullit të tetë, për më se tetë orë, para se t’i fusnin flakët nën kontroll, duke e shpëtuar kullën e saj dhe muret e jashtme.