Auto

Vetura fluturuese kryen me sukses fluturimin e parë testues

 

“AirCar”, vetura hibride fluturuese, është e pajisur me një motor të BMW-së që fuqinë e merr nga pompat e karburanteve. Mund të fluturojë për rreth 1.000 kilometra në një lartësi prej 2.500 metrash dhe deri më tani ka realizuar 40 orë në qiell

Prototipi i veturës fluturuese ka realizuar me sukses fluturimin 35-minutësh nga aeroporti në Nitra drejt atij në Bratislavë të Sllovakisë.

Vetura hibride fluturuese “AirCar” ka një motor të BMW-së dhe fuqinë e merr nga pompat e karburanteve.