Arbëri

Surroi: Serbia duhet ta marrë përgjegjësinë për atë që ka shkaktuar

 

Për Veton Surroin, themelues i Grupit KOHA, problemi më i madh në raportet mes Kosovës dhe Serbisë nuk janë targat e automjeteve, përkatësisht letërngjitësi mbi to, por sesi t’i qasemi të kaluarës.

“Jo duke akuzuar njëri-tjetrin, por duke e pranuar një narracion apo tregim të përbashkët. Ne nuk merremi me këtë, pasi kemi çështje që e kufizojnë jetën politike - e kemi Gjykatën Speciale, Marrëveshjet e Brukselit. Nuk mund të flasin për Asociacionin e Komunave me shumicë Serbe pa folur për raportet mes komunitetit serb dhe shqiptar”, ka thënë Surroi në panelin “Karrota dhe shkopinj - Kushtëzimi Evropian në realitetin politik në Evropën Juglindore”, në kuadër të serisë së Samiteve për Ballkanin Perëndimor në Prishtinë.