Arbëri

Zyra e BE-së për vrasjen e gruas nga Peja: Kosova të ndërmarrë veprime urgjente

Shefi i Zyrës së Bashkimit Evropian në Prishtinë, Tomas Szunyog

Shefi i Zyrës së Bashkimit Evropian në Prishtinë, Tomas Szunyog

Zyra e Bashkimit Evropian në Prishtinë ka reaguar ndaj vrasjes së një gruaje nga Peja të martën, nga bashkëshorti i saj. 

Shefi i kësaj zyre, Tomas Szunyog, ka thënë se Kosova duhet të ndërmarrë veprime urgjente për mbrojtjen e viktimave të dhunës. 

Nëpërmjet një postimi në platformën X, Szunyogu ka deklaruar se ndër masat që duhet të ndërmerren janë hetimet e shpejta, gjykimet në kohë dhe dënime efektive. 

“Sot u zgjuam me lajmin tronditës për një tjetër femicid. Kosova duhet të ndërmarrë veprime urgjente dhe vendimtare për të siguruar: parandalimin dhe mbrojtjen e grave viktima të dhunës, hetime të shpejta, gjykim në kohë të çështjeve dhe dënim efektiv”, ka shkruar ai.