Arbëri

Dëshmitarja ndërkombëtare: UÇK-ja kishte shtab, nuk e di a kishte gjuhë të përbashkët

 

Dëshmitarja amerikane, Sandra Lyn Mitchel, në ditën e tretë të dëshmisë së saj në rastin kundër ish-eprorëve të UÇK-së ka thënë se UÇK-ja kishte shtab të përgjithshëm, mirëpo funksionaliteti i saj nuk i ngjante ushtrisë jugosllave.

Mitchel, ish-shefe e sektorit për të drejtat e njeriut në Misionin Verifikues të Kosovës në kuadër të OSBE-së, në pyetjet e avokatit të ish-presidentit, Hashim Thaçi, Gregory Keohoe, u përgjigj se nuk e di nëse kishte gjuhë të përbashkët mes shtabit dhe zonave operative.