Arbëri

Ministria e Bujqësisë rinovoi katin për të cilin nuk kishte kontratë për shfrytëzim

Ministria e Bujqesise
 

Pa pasur kontratë për shfrytëzim, Ministria e Bujqësisë, Pylltarisë dhe Zhvillimit Rural nënshkroi kontratë për rinovim të një kati në ndërtesën ku është e akomoduar. Ajo është mjaftuar me një marrëveshje “gojore” me kompaninë “A2 Group” që t’i lejohet shfrytëzimi i katit të pestë për periudhë 1-vjeçare pa kosto financiare. Lidhja e kontratës me kompaninë “Sinani Ing” për rinovim po hetohet nga Prokuroria Speciale

Ministria e Bujqësisë, Pylltarisë dhe Zhvillimit Rural në mënyrë të kundërligjshme, në nëntor të vitit 2020, lidhi kontratë me një kompani private për rinovimin e katit të pestë në ndërtesën “Ramiz Sadiku” në Prishtinë, ani se për këtë kat nuk pati kontratë për shfrytëzim.

Rinovimi i këtij kati i kushtoi afro 16 mijë euro, por që nuk u shfrytëzua nga Ministria. Në kuadër të kësaj kontrate ishte bërë edhe rinovimi i katit të katërt, ku është i akomoduar kabineti i ministrit.