Arbëri

Posta e Kosovës s’shpërndan dërgesa në veri, gjykatat i kërkojnë ndihmë Policisë

 

Shpërndarja e dërgesave në veri të vendit nga Posta e Kosovës po has në vështirësi. Në dhjetëra raste Posta nuk ka mbërritur as për palët me vendbanim në veri kur gjykatat dërgonin ftesa. Gjyqtarët janë ankuar së fundi se dërgesat po u kthehen me arsyetimet se “nuk është gjetur adresa” dhe “shkaku i situatës”. Për pasojë, shumë seanca janë anuluar. Gjykata Themelore në Mitrovicë ka kërkuar edhe ndihmën e Policisë, por e pranon se ky institucion nuk mund ta kryejë punën e Postës

“Shpejt, sigurt dhe lirë” është slogani i Postës së Kosovës, i vendosur në një pano të madhe edhe në Drejtorinë e saj në Prishtinë.

Por këtë ofertë ndërmarrja publike nuk po e ofron, sidomos në veri të vendit.