Arbëri

Nga 1 shtatori, pesë automjeteve iu kthyen targat e Serbisë në RKS

 

Janë gjithsej 5 qytetarë që deri tash i janë bindur vendimit të Qeverisë së Kosovës për t’i kthyer në RKS targat ilegale të automjeteve të lëshuara nga Serbia. Pasi dy nga ta ishin cak i sulmeve të strukturave ilegale në veri, ministri Xhelal Sveçla tha se Serbia synon ta destabilizojë Kosovën. Në KFOR shprehën gatishmëri për të intervenuar në rast se eskalon situata, e analistë serbë thonë se pa një marrëveshje me Serbinë, Qeveria e Kosovës nuk do të mund ta zbatojë vendimin për targat.

Ka shkuar një e treta e kohës brenda së cilës duhet të bëhet konvertimi në RKS i targave ilegale të lëshuara nga Serbia. Gjatë kësaj periudhe, gjithsej 5 automjete janë regjistruar konform vendimit të Qeverisë së Kosovës.

Në Ministrinë e Punëve të Brendshme konfirmuan të dhënën dhe thanë të mos jenë në dijeni për numrin e veturave që mbajnë targa ilegale.