Arbëri

Kërkohet fushatë vetëdijesimi për nevojën e raportimit të rasteve të dhunës

Foto: Driton Paçarada / KOHA
 

Në raportin e fundit 24-orësh të Policisë së Kosovës, është njoftuar për një sulm seksual dhe për një tentim rrëmbimi të një vajze. Sociologët kërkojnë angazhim të madh edhe të institucioneve e edhe të shoqërisë, me qëllimin për ta ndërruar situatën. E në EULEX shtrojnë nevojën për më shumë fushata vetëdijesimi dhe kujdes të shtuar institucional ndaj viktimave të dhunës seksuale

Raportim për raste të ngacmimeve të vajzave dhe grave ka pas edhe gjatë ditës së mërkurë. Në raportin 24-orësh, Policia ka njoftuar për arrestimin e një të dyshuari për sulm seksual dhe ka treguar për tentimin e dy personave për ta rrëmbyer një vajzë.

Sociologu Jeton Brajshori ka thënë se shpeshtimi i rasteve sjell shqetësimin se kjo problematikë ka nisur të shndërrohet në normalitet në shoqëri. Ai kërkon angazhim të madh edhe të institucioneve e edhe të shoqërisë, me qëllimin për ta ndërruar situatën.