Arbëri

Qeveria Kurti shpërblen komunat e Vetëvendosjes

Qeveria e Kosovës - 100 euro
 

Komuna e Kamenicës, që udhëhiqet nga Lëvizja Vetëvendosje, është e para në listën e komunave që do të përfitojnë më së shumti nga projektet e reja kapitale të ministrive për vitin 2022, për kokë banori, ka bërë të ditur Instituti GAP të enjten në raportin “Ligji për Buxhet 2022: Favorizimet dhe diskriminimet e komunave në investimet kapitale”.

Me 27 euro investime për kokë banori, komuna e udhëhequr nga Kadri Rahimaj lë prapa Komunën e Vitisë, të udhëhequr nga LDK-ja, me 15.65 euro për kokë banori. Një tjetër komunë e udhëhequr nga Lëvizja Vetëvendosje mbyll top-treshen e komunave që kanë përfituar më së shumti nga projektet kapitale të ministrive për vitin 2022. Bëhet fjalë për Podujevën e udhëhequr nga Shpejtim Bulliqi që do të përfitojë investime në vlerë prej 14.54 euro për kokë banori.