Arbëri

Gjinolli: Kosova s’ka sistem shëndetësor prej ‘99-s

 

Neokirurgu Talat Gjinolli ka thënë se Kosova nuk ka një sistem shëndetësor që kur përfundoi lufta në vitin 1999. Gjinolli shton se sektorët e shëndetësisë në Kosovë funksionojë ndaras, dhe jo si organikë, prandaj sipas tij, nuk ka sistem.

“Nëse bëjmë paralelizëm me shtetet që kanë dalë prej Jugosllavisë, ato e kanë etabluar sistemin shëndetësor të trashëguar nga Jugosllavia. Te ne, fatkeqësisht, janë evolutive e jo revolutive. Te ne pas luftës kanë thënë nuk ekziston kurrgjë, po fillojmë prej zero. Dhe mund të themi prej ‘99-s e këndej, nuk kemi sistem shëndetësor. Për shembull sistemi kardiovaskular përbëhet nga enët e gjakut, zemra, venat e të tjera. Nëse e heqim zemrën, s’mund të funksionojë. Ashtu është edhe sistemi shëndetësor. Këtu sektorët funksionojnë ndaras prej njëri-tjetrit, jo si organikë”, ka thënë Gjinolli në “Java Sonte me Rronin”.