Arbëri

Beogradi i ankohet BE-së dhe Quintit që Kurti s’po e lejon referendumin serb në Kosovë

 

Qeveria e Serbisë më 16 janar do të mbajë referendum për ndryshim të Kushtetutës, për pjesën ku bëhet fjalë për gjyqësorin. E këtë referendum shpreson ta zgjerojë edhe në Kosovë, përkatësisht në komunat ku jetojnë serbët.

Qeveria e Kosovës nuk është deklaruar në lidhje me këtë ende, mirëpo presidenti i Serbisë, Aleksandar Vuçiq, ditë më parë tha se ka informacione se Qeveria e Kosovës nuk do të lejojë mbajtjen e referendumit serb në Kosovë.