Arbëri

13 ujditë Kosovë-Shqipëri me ndikim të madh ekonomik, kërkohet zbatimi i tyre

 

Marrëveshjet e arritura mes Shqipërisë dhe Kosovës të premten në Elbasan pritet të kenë ndikim të madh në ekonominë e vendeve. Njohësit thonë se disa nga marrëveshjet përveç se do të lehtësojnë qarkullimin e lirë të njerëzve dhe mallrave, do t’u krijojnë lehtësira edhe bizneseve për eksport dhe import. Ata kërkojnë që kurorëzimi i këtyre marrëveshje të mos mbetet vetëm në letër.

Marrëveshjet e nënshkruara të premten në Elbasan mes Kosovës dhe Shqipërisë vlerësohet se i kanë kontribuuar aspektit ekonomik të të dyja vendeve.

Qeveria e Kosovës dhe ajo e Shqipërisë të premten në Elbasan ranë në ujdi për 13 veprime reciproke shtetërore, që mes tjerash do ta lehtësojnë lëvizjen e njerëzve e mallrave.