Arbëri

Gjykata s’e pa rrezikun e lënies në liri të një recidivisti, ai plagosi dy persona

Një nga kushtet që personat e dyshuar ose akuzuar për vepra penale mbahen në paraburgim është rreziku nga përsëritja e veprës se njëjtë penale.

 

Ndryshe nga ajo çka e thotë Kodi i Procedurës Penale, Gjykata Themelore në Prishtinë e ka interpretuar plotësimin e kushteve për lirimin nga paraburgimi të një recidivisti. Leotrim Latifi, i përfshirë në grabitjen dhe plagosjen në argjendari në Prizren, ishte liruar muaj me parë nga paraburgimi. Megjithatë një nga kushtet kryesore që një person mbahet në paraburgim është rreziku i përsëritjes së veprës penale, e Latfi është i akuzuar e edhe i dënuar disa herë për vepra penale të njëjta

Një nga kushtet që personat e dyshuar ose akuzuar për vepra penale mbahen në paraburgim është rreziku nga përsëritja e veprës se njëjtë penale.

Por, Gjykata Themelore në Prishtinë e kishte liruar 6 muaj më parë Leutrim Latifin, një person me histori të gjatë të grabitjeve.