Arbëri

Serbët bllokojnë rrugën në Jarinjë, Policia e Kosovës i fton të largohen

Forca të shtuara të Njësisë Speciale të Kosovës janë vendosur sot në pikat kufitare me Serbinë në veri të vendit, për të mbikëqyrur zbatimin e marrëveshjes së reciprocitetit për targat.

Në pikën kufitare të Jarinjës, serbët janë grumbulluar dhe kanë bllokuar rrugën me kamionë.

Sipas një video të “KosovoOnline”, dëgjohet teksa një pjesëtar i Policisë së Kosovës i thotë serbëve që “protestën nuk ua ndalon askush, mirëpo rruga duhet të lirohet”.

Igor Simiq nga Lista Serbe i ka bërë thirrje bashkëqytetarëve të tij që të mos bien pre e provokimeve, siç pretendon, të Prishtinës.

"Ne i bëjmë thirrje qytetarëve tanë të jenë të përmbajtur dhe të mos bien pre e provokimeve, sepse ky është një provokim i Prishtinës, ne supozojmë se serbët do të kufizoheshin në lirinë e tyre të lëvizjes duke ia konfiskuar targat nga Serbia", deklaroi Simiq.