Arbëri

Inspektorët e rinj të AUV-it nisin punën me 5 gjoba

 

85 inspektorët sanitarë të kontraktuar nga Ministria e Shëndetësisë për mbikëqyrje të zbatimit të masave kundër COVID-19, tashmë kanë filluar punën. Në ditën e parë të tyre kanë shqiptuar 5 gjoba. Derisa zyrtarë të Policisë së Kosovës kanë shqiptuar afro 4 mijë gjoba në 24 orët e fundit, kryesisht për mosmbajtje të maskës

Në ditën e parë të punës pas kontraktimit nga Qeveria, 85 inspektorët e rinj të Agjencisë së Ushqimit dhe Veterinarisë kanë shqiptuar të martën 5 gjoba për shkelje të masave anti-Covid. E policia e Kosovës në 24 orët e fundit i ka gjobitur 3 mijë e 981 persona dhe gjatë së mërkurës pjesëtarë të policisë janë parë kryesisht në sheshet e Prishtinës ku ka më shumë frekuentim të qytetarëve.

Për mosmbajtje të maskës, vetëm në komunën e Ferizajt, nga Policia e Kosovës janë gjobitur 395 persona. Sipas, një njoftimi të Policisë rajonale në Ferizaj, gjatë kësaj periudhë janë shqiptuar 70 vërejtjeve policore, e 469 gjoba ndaj qytetarëve për mos respektim të vendimeve të Qeverisë.