Arbëri

MSh-ja e IKShPK-ja nuk e dinë numrin e pacientëve të shtrirë nga ethet e minjve

 

Gati çdo vit, për shkak të temperaturave të larta e kushteve jo të mira higjienike, në Kosovë përhapet sëmundja e etheve të minjve nga brejtësit.

E apel për kujdes nga ky infektim ka bërë edhe këtë verë Instituti Kombëtar i Shëndetit Publik, i cili ka njoftuar se ajo përhapet me anë të ushqimit, gazrave të pezulluara, gjegjësisht “aerosolëve”, dhe me anë të kontaktit.