Arbëri

OJQ-të e Gjakovës kërkojnë largimin e gruas me nënshtetësi serbe

 

Njëmbëdhjetë organizata joqeveritare të Komunës së Gjakovës, do të dorëzojnë të hënën një peticion në Qeverinë e Kosovës, ku do të kërkohet të ndërmerren masat ligjore dhe sa më shpejtë, që të largohet gruaja me nënshtetësi serbe, e cila është kthyer për të jetuar në Gjakovë, pasi theksojnë se kjo komunë ende i ka të hapura varret duke prit rikthimin e eshtrave të bijve dhe bijave të tyre.

Sipas një njoftimi të organizatave, Gjakova nuk është e gatshme të pres rikthimin e serbëve, derisa të kthehen eshtrat e fundit të më të dashurve të tyre.