Arbëri

MPJ-ja me u.d. të sekretarit, të cilin e kishte kundërshtuar partia që tani qeveris

Ndërrimi i sekretarëve të MPJD-së dhe mbajtja e tyre me ushtrues detyre kur ndryshojnë partitë në pushtet është praktikë e ndjekur viteve të fundit
 

Ministria e Punëve të Jashtme po vazhdon të mbahet me ushtrues detyre të sekretarit, zgjedhja e të cilit ishte konsideruar e jashtëligjshme nga partia që tani udhëheq me Qeverinë. Derisa Ministria e Punëve të Jashtme nuk ka ofruar sqarime për ndryshimet në strukturën organizative, përfshirë atë të sekretarit, përfaqësues të shoqërisë civile thonë se kjo duhet të bëhet duke mos krijuar boshllëqe në funksionimin e institucionit

Reforma e paralajmëruar nga Qeveria Kurti nuk e ka prekur ende strukturën organizative të Ministrisë së Punëve të Jashtme. Gati tre muaj prej votimit të Qeverisë, ky dikaster është duke vazhduar me ushtruesin e njëjtë të detyrës së sekretarit, edhe pse zgjedhja e tij ishte cilësuar e jashtëligjshme nga partia që tani qeveris.

Shkelzen Morina ishte emëruar nga ministrja e kaluar, Meliza Haradinaj, nëpërmjet një ekspres rokade. Nga pozita e drejtorit të Departamentit të Tatimit në Pronë në Ministrinë e Financave, ishte dërguar në Departamentin për Diplomaci Ekonomike në Ministrinë e Jashtme. Pas vetëm dy ditësh, ai u avancua në ushtrues detyre të sekretarit të përgjithshëm në Ministri (13 korrik 2020).