2 perditesime
20:08

Vazhdojnë përplasjet Haxhiu-Tahiri për rifillimin e punimeve në “Vicianum”

Pas deklarimit të kryetarit të Komunës së Vushtrrisë, Xhafer Tahiri, se problemet në pronën “Vicianum” në këtë komunë janë krijuar nga Ministria e Drejtësisë, ministrja Albulena Haxhiu ka akuzuar të parin e komunës se nuk e ka lejuar inspektoratin të shkojë në vendin e ngjarjes, pasi kompania së cilës i është shkëputur kontrata rifilloi punimet.

Sipas saj, “Tahiri nuk ka lejuar inspektoriatin të shkojë në vendin e ngjarjes me arsyetimin se ‘ne i kemi dhënë leje kompanisë’, duke injoruar kështu Vendimin e Ministrisë së Drejtësisë për shkëputje të kontratës i cili është mbi çfarëdo vendimi tjetër të Komunës”.

“Shpifjet e Xhafer Tahirit se kinse unë paskam refuzuar që pronën t'ia jap Komunës, shtojnë dyshimet që mosveprimi i tij është i qëllimshëm. Unë nuk kam mundur të ndërmarrë asnjë veprim sepse rasti është duke u trajtuar nga Gjykata.I bëj thirrje edhe njëherë që të mbrojë pronën publike dhe jo interesin privat!”, ka përfunduar ajo.

20:00

Tahiri i përgjigjet Haxhiut, kërkon që pronën e “Vicianumit” t’ia kthejnë Vushtrrisë

Kryetari i Komunës së Vushtrrisë, Xhafer Tahiri, i është kundërpërgjigjur ministres së Drejtësisë, Albulena Haxhiut, pasi ajo i kërkoi të “mbrojë pronën publike”, pasi që një kompani së cilës i është shkëputur kontrata për shkelje ligjore, ka filluar sërish punimet në këtë zonë.

Në përgjigjen e tij, Tahiri ka kërkuar nga Haxhiu që si ministre t’ia kthejë këtë pronë Komunës së Vushtrrisë duke shtuar se pasi që ajo ka refuzuar një gjë të tillë çështja i takon Ministrisë.

“Ju vet keni refuzuar të ja ktheni pronën e ish Motel Vicianum Komunës së Vushtrrisë, njësoj si në mandatin tuaj të parë. Prandaj ktheja pronën Komunës së Vushtrrisë që të bëjmë Stacionin e Autobusëve. Tani, mos kërko nga unë, e as mos ushtro presion publik e përmes telefonit, për të zgjedhur problemet juridike të Ministrisë që vet i keni krijuar, problemet tuaja zgjidhni vet!, ka shkruar ai në Facebook.

18:45

Haxhiu: Kompania së cilës i është shkëputur kontrata, rifilloi punimet në “Vicianum”

Ministrja e Drejtësisë, Albulena Haxhiu, ka thënë se në pronën “Vicianum” në Vushtrri, kompania së cilës i ishte shkëputur kontrata për shkelje ligjore, ka filluar sërish punimet.

Në një postim në Facebook, ajo ka kërkuar nga kryetari i kësaj komune, Xhafer Tahiri, që të mos lejojë “keqpërdorimin e pronës publike”.

“Vendimi i Ministrisë është mbi çfarëdo vendimi që ka marrë Komuna për t'ju përshtatur interesave të atyre që janë përgjegjës për këtë dëmtim të pronës. Prona duhet të mbrohet. Ne jemi njoftuar që kompania ka paditur Ministrinë prandaj deri në një vendim të Gjykatës, kompania nuk guxon të rifillojë punimet. I bëjmë thirrje kryetarit të Komunës ta mbrojë pronën publike dhe po ashtu policisë që ta zbatojë vendimin e Ministrisë”, thuhet në reagimin e saj.

KOHA pati raportuar në fund të prillit për problemet me “Vicianumin” në këtë komunë.