Arbëri

Gjashtë shtete, një vizë

Qeveria e Kosovës tashmë është pajtuar edhe për marrëveshjen e dytë, drafti i së cilës përcakton kushtet e hyrjes, lëvizjes dhe qëndrimit të qytetarëve të palëve të treta në territorin e Kosovës, Shqipërisë, Bosnjë-Hercegovinës, Malit të Zi, Maqedonisë së Veriut dhe Serbisë, duke përdorur trafikun ajror, ujor dhe tokësor

Vendet e rajonit synojnë t’ia shoqërojnë një marrëveshje të re asaj që e kanë iniciuar për lirinë e lëvizjes.

 

Qeveria e Kosovës tashmë është pajtuar edhe për marrëveshjen e dytë rajonale, krahas asaj për lëvizjen me letërnjoftime. Mbështetur në dokumentin që e ka siguruar KOHA, kushdo që lëviz pa viza në Serbi dhe vendet e tjera të rajonit, ose që pajiset me vizë nga kushdo prej këtyre shteteve, mund të hyjë e të qëndrojë në Kosovë pa ndonjë pengesë

Vendet e rajonit synojnë t’ia shoqërojnë një marrëveshje të re asaj që e kanë iniciuar për lirinë e lëvizjes.

Qeveria e Kosovës tashmë është pajtuar edhe për marrëveshjen e dytë, drafti i së cilës përcakton kushtet e hyrjes, lëvizjes dhe qëndrimit të qytetarëve të palëve të treta në territorin e Kosovës, Shqipërisë, Bosnjë-Hercegovinës, Malit të Zi, Maqedonisë së Veriut dhe Serbisë, duke përdorur trafikun ajror, ujor dhe tokësor.