Arbëri

Aliu kërkon që e drejta ujore për hidrocentrale të bëhet përmes konkursit publik

 

Ministri i Mjedisit, Planifikimit Hapësinor dhe Infrastrukturës, Liburn Aliu ka kërkuar nga sekretari dhe departamenti i ujerave që lëshimi i lejeve ujore për hidrocentrale të bëhet përmes koncesionit, ashtu siç kërkohet me Ligjin për ujëra.

Sipas një e-maile të cilën e ka siguruar KOHA, thuhet se ditëve në vazhdim do të krijohet një grup punës ndërinstitucional për shqyrtimin e procedurave administrative për hidrocentralet ekzistuese dhe ndikimin e tyre.